Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Søg via netværk

Netværket som nøglen til nye frivillige.

52 % af de frivillige bliver fundet gennem netværk

En rapport om udviklingen i frivilligheden på landsplan fra 2004-2012 har vist, at 52 % af de frivillige er blevet frivillige, efter at nogen har spurgt dem.


Det, der har vist sig at have størst effekt i forhold til at rekruttere frivillige, er at bruge sit netværk og netværkets netværk. Fordelen ved det er blandt andet, at:

  • I er sikre på, at budskabet kommer ud til potentielle frivillige, fordi det leveres mundtligt eller skriftligt direkte til udvalgte personer.
  • I kan målrette jeres information til modtagerne, fordi I ved, hvem de er.
  • I kan nå ud til rigtig mange.
  • det er gratis og ofte tidsbesparende.

Rekruttering med ros

En af grundende til, at rekruttering gennem netværk virker, er fordi, at det giver mulighed for at gøre informationen til den potentielle frivillig personlig. Den, der kender personen, ved også hvad der kan vække interesse hos ham eller hende.

Samtidig har I mulighed for at fortælle den potentielle frivillige, hvorfor lige præcis han eller hun kunne være en rigtig god frivillig i jeres forening. Fortæl, hvilke personlige og faglige kompetencer I ser i vedkommende, som vil være en gave for jer. Gennem ros kan I vække interesse, da de fleste af os gerne vil lave noget, vi er gode til.


Rekruttering gennem dit netværks netværk

Omvendt er der nogle, der med det samme siger nej, hvis de bliver spurgt, om de kunne have lyst til at være med i noget nyt. De vil helst ikke blive fanget ind i en masse projekter.

For denne målgruppe kan det hjælpe at spørge, om de kender nogen, der kunne være relevante kandidater til det spændende job, i stedet for at spørge dem, om de selv har lyst. Det fjerner presset fra dem og giver dem bedre tid til at tænke over, om det kunne være noget for dem selv. Hvis ikke, kan det være, at de kender nogen, de kan henvise videre til.

 

 

Find forening

Lup Transparent