Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Mød en 76-årig frivillig Natteravn

Anna Margrethe Hansen på 76 år er frivillig Natteravn i Grenaa. En til to gange om måneden bruger hun de tidlige nattetimer i Grenaas gader, hvor hun snakker med de unge.

Anna Margrete Hansen, frivillig Natteravn

Anna Margrethe Hansen på 76 år er den ældste Natteravn i Grenaa – men ikke den eneste i 70-erne. I dette portræt fortæller hun, hvad natteravnelivet beriger hende med, og hvorfor hun valgte denne type frivillige arbejde.


Hvordan fik du idéen til at blive natteravn?

Det var egentlig oplagt, da jeg selv er en natteravn. Jeg går sent i seng og står sent op. Og så var jeg nysgerrig efter at få et indblik i de unges liv i dag. De unge mennesker i min familie bor langt væk, så jeg har ikke rigtig føling med ungdommen og får ikke ellers det friske pust, som unge mennesker giver. Så da jeg for omkring to år siden mødte Natteravnene på Forårsmessen i Grenaa, spurgte jeg, om man kunne blive Natteravn, selvom man var lidt oppe i alderen. Det overraskede mig faktisk, at de sagde ja. Men jeg fandt jo ud af, at der er frivillige i alle aldre i Natteravnene i Grenaa. Den yngste er 18, og jeg er jo så den ældste på 76. Men der er også andre i den modne alder.

Hvad laver du, når du er ude som Natteravn?

Jeg er af sted som Natteravn en til to gange om måneden og går rundt i Grenaa midtby med to andre. Vi starter kl. 23:30 og slutter som regel omkring klokken 01:30 eller 02:00. Vi går altid tre sammen, men vi går i forskellige hold fra gang til gang. Det er dejligt at møde nogle nye mennesker, og vi har jo god tid til at snakke sammen, når vi går rundt. Vi går altid den samme rute, så vi kommer omkring de forskellige gader, hvor bylivet er. Vi tjekker toiletter for at se, om der skulle være nogen, der har det dårligt. Ellers snakker vi jo bare med de unge og deler bolcher og kondomer ud. Og når vi er færdige med vores gåtur, får vi frivillige en kop kaffe sammen, inden vi tager hjem.

Hvordan oplever du de unge og deres natteliv?

Jeg oplever det meget positivt. De unge er rigtig søde og hjælper hinanden. Og de synes, det er sejt, at vi går rundt som Natteravne. I løbet af sådan en gåtur får vi en masse krammere; det er rigtig dejligt. Det er tydeligt, at det betyder noget både for de unge og for os, at vi kan give hinanden et kram. Og så er det også hyggeligt, at de unge kan huske os og hilser, når vi møder dem i byen i dagslys. Så mit indtryk af de unge er, at de er nogle rigtig søde mennesker. Jeg har faktisk aldrig oplevet slagsmål, når jeg har været ude som Natteravn. Jeg tror også, at vores gule jakker er med til at skabe ro i nattelivet. Det er nogle hyggelige nattetimer, og vi har en rigtig god dialog med de unge.

Har du lavet andet frivilligt arbejde?

Ja, jeg træner jo stadig et gymnastikhold i Grenaa Idrætsforening. Men det begynder jeg at skrue lidt ned for på grund af alderen og kroppen. Men jeg har været gymnastiktræner i mange år og fik i 2000 prisen som Årets Idrætsleder efter at have været idrætsleder og instruktør i 25 år. Dengang var jeg også med til at starte gymnastik i vand for ældre og svage. Jeg har en gymnastikuddannelse og har arbejdet i fysioterapien med gigtpatienter, så det har jeg kunnet trække på. Senere blev jeg også motionsven for en dame, som jeg fik et rigtig godt forhold til. Det frivillige arbejde har i det hele taget givet mig rigtig mange gode oplevelser og bekendtskaber, og det gør det også at være Natteravn. Krammene fra de unge mennesker er noget af det bedste. Med dem kan jeg leve længe endnu. 


Fakta
Navn: Anna Margrethe Hansen
Opvokset: Ude på landet nær Bjerringbro
Alder: 76 år
Privat: Har en søn i England

   

  Find forening

  Lup Transparent

  Din frivilligkonsulent

  Telefon Transparent

  Lokale frivillighistorier

  Trae Transparent

  Nyheder og nyhedsbrev

  Mail Transparent