Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Norddjurs Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved at vælge emne og herefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Frivillig fejrer 30 års jubilæum

Lis Busse gemmer på mange gode frivilligminder fra sine 30 år som frivillig. "Det har været den bedste del af mit liv," fortæller hun.

Lis Busse
Lis Busse er frivillig i Posthavens Venneforening og har været det lige siden, foreningen startede for 30 år siden.

I dette frivilligportræt fortæller hun lidt om, hvad hun har oplevet gennem årene og hvad det frivillige arbejde betyder for hende.


Hvordan startede det hele med Posthavens Venneforening for 30 år siden?

Venneforeningen blev startet i 1986 ved De gamles hjem, der lå i Lillegade her i Grenaa. Foreningen blev stiftet for at give de ældre flere muligheder for aktiviteter, f.eks. udflugter, loppemarkeder og banko. I 1996 flyttede venneforeningen til Posthaven, hvor vi har været siden.

Hvad gav dig lysten til at være frivillig?

Det kom helt af sig selv. Jeg har altid næsen lidt langt fremme, som jeg plejer at sige, og jeg elsker at være med i det, der sker. Da Venneforeningen startede, var jeg sygehjælper ved De gamles hjem og blev en del af arbejdet med foreningen som ansat. Men når der skete noget for beboerne uden for arbejdstiden, ville jeg også være med og blev på den måde også frivillig. Og det fortsatte jeg med at være, da jeg gik på pension. Jeg kan bare rigtig godt lide at bruge tid sammen med ældre mennesker. Måske har det noget at gøre med, at jeg aldrig selv har haft mine bedsteforældre tæt på. 

Hvad giver det dig at være frivillig?

Den tid jeg har brugt som frivillig har været den bedste del af mit liv. Jeg har fået så mange sjove oplevelser. Som for eksempel de ture vi har haft med de ældre i den røde bus, Rødhætte. Rødhætte var det første, vi samlede penge ind til i venneforeningen. Og dengang vi kom i Guinness Rekordbog med Danmarks længste strikkede tæppe – og senere også tog verdensrekorden og blev fejret på stadion i Grenaa, hvor et hav af mennesker var mødt op. Det fantastiske ved at være frivillig er alle de oplevelser man får med så mange dejlige mennesker.

Lis Og Svend Busse

Din mand, Svend, blev også frivillig. Hvordan kom han med, og hvordan er det for jer at være sammen om det frivillige arbejde?

Svend kom automatisk ligeså stille med, når jeg rendte til det ene og det andet. Han kunne ikke lade være, og vi kunne godt bruge hans hjælp ved loppemarkederne og den slags. Senere endte han som formand for Venneforeningen, og det er han stadig. Vi får nogle rigtig gode oplevelser sammen, og vi kan også mærke på de ældre, at de synes, det er hyggeligt, at vi kommer som mand og kone og har den humor, vi har sammen. Det giver en rigtig god stemning.

Hvordan er det at kunne fejre 30 års jubilæum i år?

Det er rigtig dejligt. Det giver os anledning til at huske tilbage på alle de sjove og hyggelige oplevelser gennem årene. Men det er også trist, at vi ikke kan dele det med flere af dem, der var med fra starten. Det får mig da også til at tænke på, at jeg snart er en ældre dame, og at jeg skal stoppe som frivillig en dag. Men jeg vil blive ved, så længe jeg kan, og Svend og jeg hjælper hinanden med det vi hver især har kræfter til.


Fakta

  • Lis Busse er 77 år og kommer fra Grenaa
  • Svend Busse er 80 år og kommer fra Enslev
 

Find forening

Lup Transparent

Din frivilligkonsulent

Telefon Transparent

Lokale frivillighistorier

Trae Transparent

Nyheder og nyhedsbrev

Mail Transparent